Henny van der Most

Met mijn  bedrijf Innovaria houd ik mij bezig met het vinden van oplossingen om armoede in Den Haag te verlichten. Dit doe ik onder meer door meer lucht in de netto budgetten van o.a. minima te creëren door het promoten van diverse besparingsmogelijkheden.  Een van de projecten waaraan Innovaria samen met partners in de stad werkt is schuldpreventie. Ik hou me al jaren bezig met armoede bestrijding en  ben medeoprichter van Delen Achter De Duinen een platform van zo’n 60 maatschappelijke organisaties in Den Haag. Ik had mijn kantoor in Hart van Moerwijk en als ik door de wijk liep of op het bankje voor Hart van Moerwijk met mensen zat te kletsen viel het me op dat in dit deel van Moerwijk eigenlijk niets voor de bewoners was, als ik op het Westhovenplein liep zag ik een plein dat zijn centrumfunctie kwijt was.

Daarnaast heb ik een droom, een toekomstbeeld van een wijk waar samenhorigheid heerst, een wijk waar we door samen te werken met zijn allen meer te makken hebben. Een wijk waar de deurwaarder nooit meer komt, een incassovrije wijk. Die droom wil ik graag delen met de wijk  en staat binnenkort op de muur bij de Pitstop.

Moerwijk staat bekend als een lastige wijk, met veel armoede en isolatie. Als ik Moerwijkers spreek zie en hoor ik veel kracht, veel creativiteit , veel pit. Met die pit gaan we gezamenlijk aan de slag en van Moerwijk de leukste wijk om te wonen en werken maken. Gewoon samen, gewoon zelf . Het is immers onze wijk.

Ik ben dagelijks aanwezig in De Pit van Moerwijk waar ik de verschillende Pitprojecten coördineer en uitvoer. Mijn doelstelling is om samen met de bewoners van Moerwijk een bruisend centrum in de stad te maken. “Niks achterstandswijk, Moerwijk heeft Pit en dat laten we samen zien” is mijn motto.

Share This