Grootmoerstips

Afvoerlucht

Afvoerluchtjes verspreiden al snel een onaangename geur. Ze zijn te verdrijven door soda in kokend water op te lossen en dat door de afvoer te gieten. Wees echter voorzichtig met plastic afvoerbuizen. Bij deze buizen dient u het water eerst af te laten koelen tot 60 graden.

 

Een andere methode is om de afvoer met azijnwater uit te nemen.

Gordijnen wassen

De gordijnhaakjes hoef je niet eruit te halen voor het wassen. Rol het gordijn op met de haakjes naar binnen, houdt dit goed in je hand vast. Neem een panty en doe de broek over de haakjes en het band heen. De ene been doe je stevig erom binden en het andere been precies de andere kant op. Op het eind leg je een stevige knoop erin en de gordijnen kunnen de wasmachine in want de panty blijft zitten en de haakjes blijven gewoon in het band zitten. Scheelt héél veel werk !!! en de bovenkant van het gordijn wordt net zo goed schoon.

Verkoudheid

Neem zoveel mogelijk rust

Begint je verkoudheid pas net, dan is het verstandig direct zoveel mogelijk rust te nemen, zelfs als je nog weinig last hebt. Op deze manier krijgt je lichaam de tijd om de infectie direct aan te pakken. Bij veel inspanning kan het lichaam zich niet goed richten op het herstel. Door voldoende te rusten kom je sneller van je verkoudheid af dan anders.

Heb je een verstopte neus, dan is het handig om een ui te versnijden in kleine stukjes. De versneden ui zet je vervolgens naast je bed of ergens anders in de buurt. De scherpe geur die vrijkomt van de ui zet je neus open, waardoor je beter kunt ademen. Ook bepaalde andere etenswaren hebben zo’n effect. Je kunt bijvoorbeeld je avondeten wat sterker kruiden. Scherpe pepers zetten je neus tijdelijk wat meer open. Je kunt hetzelfde effect bereiken door scherpe keelsnoepjes te eten.

Stomen

Ook helpt het om je neus te stomen. Ga bijvoorbeeld enkele minuten boven een schaal dampend water hangen. De stoom gaat je neus in en zorgt dat hij wat meer open gaat staan. Eventueel kun je een handdoek over je hoofd leggen om de stoom vast te houden. Je kunt natuurlijk ook een warme douche nemen voor hetzelfde effect.

Heb je terwijl je verkouden bent naast een verstopte neus ook een zere keel, dan is het handig om warme thee met honing te drinken. De thee warmt je keel op en de honing maakt je keel zachter, waardoor hij minder pijn doet. Ook zet de warme thee je neus wat meer open, waardoor ademen makkelijker gaat.

Vocht in huis

Vochtvreters zijn gemaakt van behoorlijk schadelijk stoffen en doen in-principe weinig voor het vocht probleem. Erg simpel gezegd is het een soort zout die vocht vanuit de lucht opneemt, des hoe hoger de lucht vochtigheid in een kamer des de meer vocht die wordt opgenomen. (Denk hier aan een kamer waar de natte was hangt met gesloten ramen) Dit is geen manier om een vocht probleem te verhelpen, de juiste manier is de juiste toevoeging van verse lucht en de juiste afzuiging van vochtige lucht, ventilatie dus, een huis die op de juiste manier geventileerd is zal geen problemen hebben met vocht en is trouwens goedkoper om te verwarmen omdat droog lucht verwarmt sneller dan vochtig lucht. Mijn ramen staan 24 uur per dag 365 dagen in het jaar op een keer, ik ben de enigste in de straat zonder vocht problemen en ik betaal gemiddeld €34,00 minder per maand dan mijn buren voor gas en licht. Pak het probleem dus anders aan en verdien dus geld terug. Succes

Share This